Zaostřeno na oči / oční okolí

Zaostřeno na oči / oční okolí

Jeden pohled někdy prozradí víc, než bychom si přáli. Vějíře vrásek a spadlá víčka totiž nemilosrdně přidávají roky. Krémy a séra dokáží čas alespoň trochu zpomalit, sami ale jistě ze zkušenosti víte, že nelze čekat zázraky. Věříte jako my, že mladistvý vzhled dělá z velké části mladistvý pohled? Chcete dát kůži okolo vašich očí jasný signál, že se nevzdáváte? Tak se pojďte podívat, jaká existují řešení a jak po nich prokouknete….

Vějíře v koutcích očí a povislá víčka se začnou hlásit o slovo plíživě mezi 30.-40. rokem. Na vině ale zdaleka není jen věk a ztráta kolagenových vazeb, oční okolí je mimicky snad nejnamáhanější oblastí vůbec. Kdo podceňuje pořízení brýlí (dioptrických i slunečních) ví, o čem je řeč. Nám ostatním stačí, když si je jednou zapomeneme a mžourání je na světě. Z jemných vějířků se pak postupně stávají rýhy a z povislých víček pytle.

Co se dá udělat?

Nerezignujte! Jakmile vám začne jít nejen o vzhled, ale i o samotné vidění, je už často pozdě. Samozřejmě ne tak úplně. Blepharoplastika neboli chirurgická korekce očních víček je ne nadarmo jedním z vůbec nejčastějších estetických zákroků na světě. Omezené vidění totiž často dožene k řešení i muže. Redukce kožních řas a tukových polštářů má opravdu výrazný efekt a zároveň se jedná o zákrok, který vás nevyřadí z provozu na dlouho. Ale! Primář kliniky Mediestetik, plastický chirurg MUDr. Miroslav Veliký upozorňuje, že blepharoplastika je sice menší a běžný zákrok, nicméně by neměla být prováděna rychlo-ambulatně v podmínkách, které neodpovídají operačnímu sálu. Hrozí pak komplikace a záněty tkání. Tak si správně vyberte zkušeného chirurga a dejte na doporučení ze svého okolí.

Dobrá zpráva je, že skalpel nemusí být vždycky třeba a kdo dřív začne, toho kůže okolo očí ještě poslechne…když se použije správný kalibr: přístrojová technika. Hitem nejen mezi hollywoodskými hvězdami, je v současnosti hloubkový radiofrekvenční lifting Thermage – jediný liftingový přístroj použitelný a účinný právě na pohyblivá horní víčka. Thermage jde opravdu do hloubkových vrstev pokožky, tedy na jediné místo, kde lze lifting neinvazivně ovlivnit, a stimuluje přestavbu i tvorbu nových kolagenových vláken. Výsledek je vidět v podstatě okamžitě, během dalších měsíců po ošetření se ale ještě dál rozvine a vydrží pak 2-3 roky. Opakovat se, podle dermatologické specialistky Magdy Neparidze, dát už i po jednom roce…a nejen na očích, ale i čele, tvářích, nebo třeba i v dekoltu. Thermage tak není hit jen tak nadarmo – jedná se o přístroj, výsledky po dvacetiminutovém ošetření se ale skutečně velmi přibližují těm po chirurgickém liftingu.

A když k hlubokému pohledu přibydou výrazně hluboké vrásky, vyplatí se přemýšlet o lokálním řešení, tedy o výplni. Zkušenost ošetřujícího specialisty a použitý materiál jsou pak stěžejní pro konečný výsledek. Dermální výplně jsou jedním z nejrychlejších řešení, efekt je velmi přirozený a přetrvává několik měsíců, v případě osvědčených botupreparátů, tzv. injekcí krásy až rok.

No a pokud jste napřed a chcete očnímu okolí dopřát regeneraci a hydrataci, můžete sáhnout po „elixírech“ mládí. Nechte si namíchat „koktejl“ z vlastních zdrojů v podobě krevní plazmy. Například švýcarská technologie RegenPlazma má skvělé výsledky i díky tomu, že nepoužívá žádné chemické aktivátory nebo aditiva. Nebo vsaďte na mix kyseliny hyaluronové obohacený vitaminy, minerály a dalšími látkami, sestavený vám přímo na míru podle stavu vaší pokožky. Účinky mezoterapie používané na klinice Mediestetik se zvyšují i díky inovativnímu patentovanému systému Eporex®. Ten využívá tzv. iontoforézy, což je v zásadě proces pootevření svrchní vrstvy kůže pomocí galvanického účinku elektrického proudu. Přístroj tím dočasně zvyšuje prostupnost pokožky a nanášené preparáty tak pronikají do jejích hlubších vrstev bez jakéhokoliv narušení její integrity. Stejně jako RegenPlazma, aplikovaná mikrojehličkama, je tak mezoterapie vhodná i pro jemné oční okolí.

Oči tak nemusí s věkem zákonitě ztratit jiskru a mladistvost. Stačí se jen včas začít zajímat, informovat se a vybrat si řešení, které pro vás bude mít ten nejlepší efekt. V zrcadle na sebe pak při každém pohledu mrknete, to se vsadíme.

 

#dermatologie #plastická_chirurgie #blefaroplastika #plastický_chirurg #operace_očních_víček

Kontaktujte nás

vyberte soubory