Jarní detox od hlavy až k patě

Jarní detox od hlavy až k patě

Konečně jsou tu první paprsky slunce, první oteplení, a s ním i nové dávky energie a potřeba se po dlouhé zimě pořádně nastartovat a pročistit. Detoxikační smoothie a zeleninové džusy tak už všude tečou proudem – a proč ne! Odlehčení stravy a podpora oslabeného organismu přírodními šťávami není rozhodně na škodu. Jarní úklid si ale naše tělo nezaslouží jen zevnitř, ale i zvenku! Řekneme vám, na co se zaměřit při detoxu pleti, pokožky i vlasů.

Pleť na jaře – vypulírovat a hydratovat

Pečlivé čištění, tedy víc než jen rychlé odlíčení očí, je bez diskuze alfou-omegou zdravé pleti po celý rok. Na jaře obzvlášť by ale micelární voda měla být v koupelně vaším nejlepším přítelem. Spláchněte po zimě hutné krémy i krycí make-upy, a nezůstávejte jen u toho. Nahromaděné vrstvy staré pokožky je třeba odstranit, protože dusí a způsobují zarudnutí se zánětem. Nejrychlejší varianta pro domácí péči je peeling. Dopřejte si ho, samozřejmě v kvalitním provedení od ověřené značky. Na hlubší čištění je ale v obchodech dostupná kosmetika krátká, a tak je nejsnazší cestou vyhledání dermatologa, který vám nabídne účinné procedury. V Mediestetik je na výběr například hloubkové čistění Gharieni. To může být následováno omlazovací kůrou na novém laseru Fraxel, díky kterému se vaše pokožka doslova vyloupne. Po čištění pak přichází na řadu hydratace. Velká část krémů slibuje zázraky, jejich účinné složky, jako například kyselina hyaluronová, ale nemají se svým uskupení možnost dostat se tam, kde jsou nejúčinnější, tedy k druhé vrstvě pokožky. Co je tedy sázka na jistotu? Vyzkoušejte naši novinku, unikátní preparát Volite, který zaručuje maximální hydrataci, a navíc zvyšuje elasticitu a měkkost pleti.

Tělo by detox taky chtělo…

Je to tak – ač naše pokožka na těle vydrží často víc než všem okolním vlivům vystavovaný obličej, péči o ní byste neměli zanedbávat. Ve zkratce se dá říct, že tělo si na jaře zaslouží to samé, co obličej. Čištění, znovu čištění … a na závěr hydratace. I tady jsou ale krémy malí páni, a tak doporučujeme hledat cesty, jak na pokožku zapůsobit hloubkově. Třeba s endomasáží naším přístrojem Mantis MR, který podporuje správné okysličení tkání a jejich regeneraci.

Vlasy–rozhoďte po zimě hřívu

I vlasy si zaslouží s novou sezonou pozornost. Vždyť doteď byly několik měsíců pod čepicí, často stažené a vysušované změnami počasí, včetně mrazu. Čištění s minimálně dvěma fázemi aplikace šamponu je základem. A peeling platí i tady, zejména pro ty, kteří trpí lupy a po zimě jich mají pořádné zásoby. Nejzásadnější u vlasů je pak hydratace s pomocí kvalitní, vlasy nezatěžující, masky. Dost možná ale řešíte úplně jiný problém, a to že nemáte co čistit a hydratovat, protože vám v zimě rapidně ubyly vlasy. Naše rada pak zní jednoduše: zkuste mezoterapii, proceduru, která pomáhá jak s řídnoucími, tak i se slábnoucími vlasy.

#jaro # jarní detox # pleť # vlasy # očista # tipy

Kontaktujte nás

vyberte soubory