Když Ježíšek šlápne vedle – 3 nástrahy kosmetických dárků

Když Ježíšek šlápne vedle – 3 nástrahy kosmetických dárků

Které obchody poslední dny před Štědrým dnem praskají zdaleka nejvíc ve švech? Není třeba hádat – muži potvrdí – jsou to drogerie a parfumerie! Ještě než ale zamíříte na jistotu pro dárkové kazety a zdobné flakonky, dobře si vše promyslete. Vždyť trefit se do noty obecně není snadné, a s kosmetikou pak už vůbec ne. Na co je tedy u dárků tohoto typu třeba myslet?

Potěšit a neurazit

Anti-aging, antiperspirant, proti celulitidě, akné … dobrý záměr se sice cení, tento typ produktů ale rozhodně nepatří do kategorie „vhodný dárek“. Dobrá rada zní: Nepouštějte se do koupě specializovaných produktů a raději zůstaňte ve výběru na neutrálním poli. Termíny jako osvěžující, povzbuzující, pečující,... atd. mají v každém věku a situaci pozitivní konotace.

Nerozčílit

Kdo by to byl u kosmetiky řekl, ale roli u výběru dárku hraje nejen povaha obdarovaného, ale i jeho životní postoje. Střídmá minimalistka jistě neocení blyštivé metalické stíny a s přípravkem testovaným na zvířatech pak určitě nepochodíte u kamarádky, která je velkou milovnicí přírody. Pravidlo č. 2 tedy je: Nerozdmýchávejte dárky konflikty! Nevybírejte podle toho, co se líbí a co by potěšilo vás, ale myslete hlavně na to, jak smýšlí osoba obdarovaná.

Neublížit

Asi nejzásadnější ze všech rizik při koupi kosmetiky naslepo. Víte, co obdarovaný/á běžně používá, na co má alergii a co jí/jemu naopak pomáhá? Pokud si nedokážete odpovědět ani na tyto základní tři otázky, je jasné, že se řítíte s nákupem do maléru. Obličejová, ale i tělová kosmetika je velmi subjektivně přijímána a je tedy i poměrně vysoké riziko, že se s výběrem nejen netrefíte, ale že obdarovanému způsobíte kožní problémy. Platí to bohužel i pro přípravky „z lékárny“, které jsou uvedeny jako hypoalergenní. Naše poslední rada a zároveň i varování tak zní: Neriskujte a dárky nealergizujte!

A abychom nezůstali jen u obecných pouček – máme pro vás i konkrétní tip na efektivní řešení. Pořízením dárkového voucheru na kliniku Mediestetik totiž rozhodně nic nepokazíte, naopak – vouchery mohou být vystavovány obecně, procedura je tedy na obdarovaném dle vlastního výběru a naše procedury garantují tu nejvyšší kvalitu bez zdravotních rizik. Druhou možností je vystavit dárkový voucher na konkrétní zákrok nebo dokonce i pro konkrétní osobu.

Tak neriskujte v parfumeriích a drogeriích a darujte krásu s jistotou:  https://www.mediest.cz/actions/#vanocni-nadilka-kliniky-mediestetik-je-tu

#kosmetikapodstromecek # kosmetickedarky # vánoce # dárek

Kontaktujte nás

vyberte soubory