Vyzrajte na podzimní chmury!

Vyzrajte na podzimní chmury!

Přišel plíživě, ovšem nevyhnutelně… PODZIM, a s ním krátící se dny, vlezlé počasí a dost možná i špatná nálada. Máte také pocit, jako by na vás pytel hodil, nic vás nebaví a nevíte vlastně proč? Odpověď zní jasně – podzimní splín! My víme, jak z tohoto vakua co nejrychleji ven! Tělo je rozhodně základ, a tak svatou trojici: spánek, strava a pohyb, rozhodně nepodceňujte. Důležité je ale jít i přímo k místu činu, tedy k hlavě. Tak se nechte inspirovat našimi pěti tipy na dobrou náladu a už nesmutněte.

1) Dělání, dělání, všechny smutky zahání

Maminka a Svěrák s Uhlířem mají vždycky pravdu! :-) Nečekejte doma, až vás chandra přejde. Pusťte se do aktivit, které vás baví a dost možná jste na ně přes rušné léto neměli čas! Ještě lepší je pak podpořit nové mozkové dráhy – zkuste začít s něčím, co vás vždy lákalo a chtěli jste se naučit. A protože ve dvou (a více) se to lépe táhne, zapojte své blízké a kamarády. Čas strávený s nejbližšími má totiž zázračné účinky. 

2) Ukliďte si

Upravte si domácnost po létě stráveném převážně venku a připravte si hnízdečko na zimu. Skříň, kuchyň, pořádek v knihovně pro dlouhé večery, a je hotovo! Ten dobrý pocit po úklidu máloco nahradí. Ne nadarmo se přece říká: pořádek ve věcech, pořádek v hlavě!

3) Uvědomte si

Zkuste si každý den vzpomenout na jednu věc, která se vám povedla a udělala radost vám nebo někomu ve vašem okolí. S uvědoměním pak jde ruku v ruce afirmace. Jakkoli to může znít ezotericky, poděkování a vyjádření vděčnosti za to, co máme, působí doslova blahodárně.

4) Zameditujte si

A zase ty čárymáry… Omyl! Je už dokonce vědecky dokázáno, že pravidelné 15-30 minutové soustředění mění struktury mozku. Jak konkrétně? Dle vědců při meditaci dochází ke zredukování úzkosti a zvýšení schopnosti radovat se ze života, ochraně mozku a srdce před škodlivými účinky stresu, zvýšení empatie i zlepšení paměti. To jsou benefity, které rozhodně stojí za to!

5) Propojte tělo s hlavou

Zrelaxujte se a uvědomte si vlastní tělo. Jóga je v tomto ohledu ideální pomocník. My ale máme i vlastní tip… Vyberte si některou z našich nabízených procedur a přijďte si odpočinout. Výsledky vám pak zvednou náladu a sebevědomí nejen pro tento podzim!

#tělo # relax

Kontaktujte nás

vyberte soubory